new corporate headquarters of Giant Pharmaceutical Corp by Morphosis

Written by on ,
shanghai dragon, morphosis architecture, morphosis office, giant pharmaceuticals company, sustainable architecture, green building, green roof, daylighting

The new corporate headquarters of Giant Pharmaceutical Corp on the western outskirts of Shanghai, China resembles a dinosaur ready to take flight. The project will house executive offices in the cantelivered “head” of the structure, while the remaining elements—additional offices, a boutique hotel, exhibition hall, auditorium, library, gymnasium and swimming pool—will be contained in the “body” which arcs over a four-lane highway.

shanghai dragon, morphosis architecture, morphosis office, giant pharmaceuticals company, sustainable architecture, green building, green roof, daylighting

DESIGN CONCEPT:

shanghai dragon, morphosis architecture, morphosis office, giant pharmaceuticals company, sustainable architecture, green building, green roof, daylighting

Outdoor plazas provide a variety of recreational spaces for employees. The main circulation spine, an enclosed walkway located outboard at the second level, bridges the street to connect the office building with the clubhouse.

shanghai dragon, morphosis architecture, morphosis office, giant pharmaceuticals company, sustainable architecture, green building, green roof, daylighting

Like other Morphosis projects, the building incorporates many sustainable features including a green roof, a glass curtain wall with sun-shading capabilities and a system of skylights for natural lighting.

More from World Architecture News

View also from Inhabitat

Architects: Morphosis

No comments:

Post a Comment